12 december 2019

Ny åretruntmaskin från Multihog lanserad

Multihog lanserar en ny sopmaskin och redskapsbärare som med fördel också kan utrustas med vinterredskap. På det sättet blir maskinen användbar året om.

– Bland det bästa i branschen, förklarar Lasse Sannes med 36 års erfarenhet av arbete med sopmaskiner. Det han åsyftar är nya Multihog CV 350, som HM Maskin har agenturen för i Sverige, där Kalle Lindén är säljare.

– Multihog CV350 symboliserar komfort, miljö och kraft, hävdar Kalle Lindén. Enorm sugkraft och en bra förarmiljö gör att maskinen tåls att jämföras. Lasse tillägger:

– Maskinen har individuell fjädring på alla hjulen, fyrhjulsdrift, steg 5-motor och mycket god sugkraft, med flera finesser som återvinningsvatten i separat tank med tryckpump.

Tack vare fyrhjulsdriften och den individuella hjulupphängningen har maskinen goda egenskaper vid vinterkörning. Det betyder att man med fördel kan utrusta maskinen med vinterredskap, för att få mer användning året runt.


12 december 2019

Svanenmärkta utemöbler i återvunnen plast

Nu kan möblerna i parker, skolor och bostadsrättsföreningar produceras i återvunnen plast. Danska out-sider lanserar en lång rad produkter som alla är certifierade enligt det officiella nordiska miljömärket Svanen och är Nordens första Svanenmärkta utemöbler i återvunnen plast.

Företaget out-siders nya möbellinje har skapats med hänsyn till naturen och klimatet. Alla material är nämligen miljömässigt hållbara, eftersom de har producerats av återvunna material och dessutom går att återvinna på nytt.

Det betyder att de lever upp till FN:s globala hållbarhetsmål nr 12: Hållbar konsumtion och produktion.

– Miljövänliga material i leksaker, mat och kläder är något som har diskuterats länge, och trots att möbler och utelek har ignorerats i debatten kring hållbarhet i vardagen har det för oss varit ett helt naturligt steg att även eftersträva samma höga standarder för våra produkter, berättar Ib Mogensen, vd för out-sider.

Han fortsätter:

– För oss är det viktigt att börja med oss själva. I stället för CSR-satsningar som ser bra ut på hemsidan har vi gjort våra kärnprodukter 100 procent hållbara. Och så gör det ju inget att möblerna dessutom är vackra att titta på.

Miljømærkning Danmark, som ansvarar för Svanenmärkningen i Danmark, delar entusiasmen för den nya produktserien från out-sider:

– Det är en god nyhet att out-sider har valt att certifiera en rad av sina utemöbler med Svanen. Deras produkter har en spännande funktion eftersom de är både möbler och lekredskap, och så har de samtidigt en spännande historia i och med att de är tillverkade av enbart återvunnen plast, förklarar Martin Fabiansen, direktör på Miljømærkning Danmark.

De Svanenmärkta möblerna är producerade av 100 procent återvunnen polyetenplast, varav 85 procent kommer från internt spill och överskott i produktionen. Det innebär att felproduktioner, uppstartsrester och gamla produkter återanvänds i den nya produktionen i stället för att skickas med förorenande transporter till andra länder för förbränning.

Resterande 15 procent kommer från polyetenpåsar som mals ner och smälts samman med det övriga materialet, vilket skapar spännande färgskiftningar.

Hållbara lösningar
Den nya serien med Svanenmärkta produkter tydliggör out-siders strävan efter att bidra till en hållbar utveckling.

– Vi har alla ett ansvar för att göra vår värld mer hållbar. Med våra nya helt återvunna produkter axlar vi en del av ansvaret och skapar en mer hållbar framtid. För oss känns det meningsfullt att börja här, och vi hoppas naturligtvis att resten av branschen ska följa efter, berättar Ib.

Att förbereda sina produkter för en framtid med större fokus på hållbarhet ligger helt rätt i tiden. Ett ökat miljöfokus betyder att efterfrågan kommer att skifta under de närmaste åren.

Enligt Miljømærkning Danmark ställer många offentliga inköpare krav på miljömärkning i sina upphandlingar – och många har även en policy för miljömärkta inköp.

– Många kommuner efterfrågar miljömärkta produkter i allt högre grad, och vi märker dessutom av ett ökande intresse för Svanenmärkta byggvaror, berättar Martin och fortsätter:

– Därför är jag övertygad om att out-sider kommer att uppleva det som en stor styrka att kunna erbjuda Svanenmärkta utemöbler när öppna ytor för förskolor, bostadsrättsföreningar och parkområden ska inredas.


15 oktober 2019

Ny spridare med enastående bevattningsjämnhet

Östorps Bevattning, distributör för Hunter i Sverige, presenterar nu en ny spridare från tillverkaren med beteckningen TTS-800.

Spridaren TTS-800 har marknadens starkaste drivenhet, ett rostfritt cylinderfoder och kan även användas med smutsigt och återvunnet vatten.

Bevattningsjämnheten är enastående. Det finns 12 olika standardmunstycken och 9 lågvinkelmunstycken att tillgå. Det gör att spridaren passar på de flesta ytor med kastradie från 11,3 meter till 28,7 meter. Perfekt på alla golfbanans ytor men också för fotbollsplaner och i parker.

Det väl tilltagna kopplingsutrymmet är stort nog för att rymma alla spridarens komponenter tillsammans med dekoder och skarvkopplingar.

Att kunna utföra all service uppifrån utan att man behöver gräva har varit en unik självklarhet på Hunterspridare i många år. Med TTS-800 blir det ännu enklare. Allt för att ge kunderna en produkt som har lång livslängd och låga driftkostnader.

Spridaren fungerar tillsammans med alla på marknaden förekommande styrsystem.


15 oktober 2019

Michelin X Tweel Turf till JD 900-serien ZTrak

Från 2019 finns Michelin X Tweel Turf luftfria radialdäck tillgängliga för John Deere 900-serien ZTrak-gräsklippare med noll vändradie för professionellt bruk.

Kunder som utrustar sina ZTrak-maskiner med de nya luftfria däcken kommer sannolikt aldrig mer att behöva köpa bakdäck till sina klippare med noll vändradie.

I jämförelse med traditionella pneumatiska däck, eliminerar Michelin X Tweel Turf i stort sett alla stillestånd på grund av däckproblem, och är så gott som underhållsfria.

Den nya Z994R-klipparen erbjuder både förarkomfort och produktivitet och är konstruerad för att tilltala kunder som letar efter en kompakt lösning för begränsade ytor. Den är utrustad med en kraftfull 25 hk (18,4 kW) dieselmotor, en extra kraftig ram och ett remdrivet klippdäck för optimal effektivitet.

Hög kapacitet uppnås också genom 137 cm 7-Iron PRO rotorklippdäcket med sidoutkast.

– Z994R kommer till sin rätt i de besvärligaste klippförhållanden, medan den samtidigt är bränslesnål, kompakt, och ger prov på en hållbarhet som professionella kunder förstår att sätta värde på, säger Carlos Aragones, John Deeres marknadschef för grönyteprodukter, i Europa.

Bland de olika tillvalen finns de spännande nya Michelin X Tweel Turf-däcken, som, till skillnad från traditionella pneumatiska däck, är punkteringsfria. Däckstorlek och bultmönster är desamma som på standarddäck, men X Tweel-däcket har konstruerats med samma gummiteknik som vanliga bildäck, vilket innebär att det håller upp till tre gånger längre.


1 augusti 2019

GML har fått skötselavtal med Särö Golf Club

GML Sport AB har fått förtroendet att ansvara för skötseln av Särö Golf Clubs 9-hålsbana och 9-håls korthålsbana. Avtalet är tecknat på 1+2 år.

Intresset för extern bandrift ökar konstant och GML Sport AB är glada att nu starta upp ett samarbete med Särö Golf Club.

Avtalet, som även innehåller ett dispositionsavtal för befintlig maskinpark, stärker GML:s position i den västra regionen där man i dagsläget har skötselavtal med fyra golfanläggningar. Ordförande i Särö Golf Club, Bertil Wiktoren, ser fram emot en spännande golfsäsong:

– Vi ser fram emot ett givande samarbete med GML Sport. I samband med att vår greenkeeper gick i pension blev det ett naturligt steg för klubben att pröva möjligheten med en extern partner för banskötseln. Efter en normal upphandlingsprocess föll vårt val på GML Sport, främst mot bakgrund av deras erfarenhet från skötsel av golfbanor men givetvis också på grund av att de var kostnadsmässigt konkurrenskraftiga.

GML:s försäljningschef Anders Kristiansson ser positivt på utvecklingen för extern bandrift. Han säger: – Vår ambition är alltid att skapa trygghet, god ekonomi och hög kvalitet för våra kunder. Det uppnår vi tack vare en kombination av kostnadseffektiv drift, mindre administration och hög kompetens.

GML har i dagsläget skötselavtal med fyra olika golfanläggningar i den västra regionen.


1 augusti 2019

Gunnars Maskiner expanderar vidare i Borås

Gunnars Maskiner, med säte i Åsarp mellan Falköping och Ulricehamn, har expanderat vidare. Under maj månad invigdes de nyrenoverade lokalerna i Borås.

Numera finns Gunnars Maskiner representerade på sju platser i Västra Götaland: Åsarp, Lidköping, Vara, Skövde, Töreboda, Kungälv samt nu även i Borås. Företaget jobbar främst med lantbruks- och entreprenadmaskiner och omsätter idag över en halv miljard kronor.

Martin Gunnarsson, VD på Gunnars Maskiner, är mycket positiv inför framtiden:

– Det ser spännande ut framöver med mycket ny teknik som kommer in i våra maskiner. Vi har idag över 200 maskiner som är uppkopplade mot våra anläggningar och som vi kan hjälpa proaktivt. Till detta över 300 självstyrande traktorer ute på åkrarna.

– Detta är något som sparar miljön på många sätt, med mindre mängder bekämpningsmedel och diesel som går åt till att bruka våra jordar.

I Borås kommer Gunnars Maskiner att sälja både lantbruks-, entreprenad- och grönytemaskiner.

– Vår kunder ligger i framkant och efterfrågar den nya tekniken. Vi på Gunnars Maskiner fortsätter att investera i anläggningar och utbildning för våra anställda så vi kan möta våra kunders förväntningar nu och i framtiden, avslutar Martin.


1 augusti 2019

Utsläppsfri körning med Trejon Flexitrac iON

Trejon Flexitrac iON är en ny medlem i den sedan tidigare populära Trejon Flexitrac 11-serien. iON-modellerna är helt eldrivna och ger en extremt tyst och helt utsläppsfri körning.

Trejon Flexitrac kännetecknas av riklig standardutrustning, smidighet, stabilitet och hög lyftkraft. Det tillsammans med ett brett utbud av redskap för olika ändamål och behov gör lastaren mycket mångsidig.

Kompaktlastaren är utrustad med två elmotorer. En elmotor är inbyggd i drivsystemet, vilket ger hög prestanda och dragkraft, och en elmotor genererar kraften till hydrauliken. Ett system med två separata elmotorer garanterar full kraft i hydraulik och drift var för sig såväl som samtidigt.

Trejon Flexitrac iON lämpar sig utmärkt i miljöer som är känsliga för buller och utsläpp. Modellen är anpassad för körning både inomhus och i utemiljöer. Andra plus är lågt underhållsbehov och lång körtid. iON-serien är liksom övriga Flexitrac-modeller rikligt standardutrustad med bland annat parallellföring, full trafikbelysning, arbetsbelysning, hydrauliskt Trima/SMS redskapsfäste och hydraulisk 3:e funktion.

Modellen finns i två versioner. Modell 1130 har ett blybatteri på 300 Ah/ 14,4 Kwh och modell 1140 har Li-ionbatteriteknologi på hela 400 Ah/19,2 Kwh, vilket är marknadens kraftigaste kompaktlastarbatteri.

Laddaren, som beställs separat, finns i två utföranden. Normalladdaren är på 48 V/50 A och passar båda modellerna. Snabbladdaren på 60 V/200 A (kräver 25 A-säkring) och laddar 0-100 % på cirka 2-3 timmar. Även den är en av marknadens mest kraftfulla och passar modell 1140.


1 augusti 2019

Ny tillverkare av släp på svenska marknaden

Två ambitiösa estländare har introducerat egentillverkade släpvagnar på den svenska marknaden. Företaget heter ForeSteel och marknadsför sju versioner av släp med tillbehör. Bland annat med tipp och lövsug.

Bolaget är sedan tidigare etablerat i de baltiska länderna, Danmark, Norge, Tyskland och nu sedan en tid även i Sverige. Antalet återförsäljare uppgår redan till 18 stycken.

– Vi har blivit mottagna med öppna armar, säger Argo Rossner, en av de två ägarna.

FT-1000 är beteckningen på den populäraste modellen med 1 000 kg lastkapacitet. Släpet har flera hydrauliska tippfunktioner och en plattform avsedd för mindre maskiner typ småtraktorer, eldrivna fordon, minilastare och ATV. Modellprogrammet omfattar släp med lastkapacitet från 500 till 2 500 kg med off-roadegenskaper. Konstruktionen ger lätt vikt, hög stabilitet och stor flexibilitet, enligt tillverkarna.

Lövsugen Foresteel 18HP PROvac är utarbetad för användning med traktorer, och är konstruerad för att uppnå lägre ljudnivå och högre sugeffekt.

Lövsugen är avsedd för röjning av skräp, löv, avfall och andra material från parker, vägar, vägslänter med mera.

– Vi fortsätter att växa, och vi ökar vår produktion, förklarar Argo. Vi kommer att hålla oss i Nordeuropa och ser fram emot att träffa många kunder på Elmia.


1 augusti 2019

Mer än 4 000 City Rangers från 2200-serien!

I år kan Egholm fira att mer än 4 000 maskiner från City Ranger 2200-serien (nu modell 2260) rullat ut från produktionen i Lemvig. Ställer man så många maskiner i en rak linje efter varandra skulle det motsvara 10 km!

Går man tillbaka till 2008 var det en mycket speciell dag för Egholm och för de anställda i Lemvig i Danmark, när City Ranger 2200-serien introducerades efter flera års förberedelse.

Alla medarbetare var stolta över den nya multifunktionsmaskinen och såg fram emot hur marknaden skulle ta emot den. City Ranger 2200-serien var speciell på många sätt. Quick-shift-funktionen för byte av verktyg från 1 till 4 minuter var en bedrift inom branschen.

Sedan 2008 har City Ranger-modellen utvecklats flera gånger – till exempel 2012 uppdaterades den till modell 2250 och förra sommaren till modell 2260.

Den mer miljövänliga, bensindrivna City Ranger 2260 har flera innovativa förbättringar, bland annat bättre hyttkomfort, ny ergonomisk gaspedal och 96 % reduktion av NOx.


1 augusti 2019

Walker Mowers möjliggör fossilfri grönyteskötsel genom HVO100

Som ett steg i att vara framtidens leverantör av professionella åkgräsklippare så godkänner Walker Mowers Sweden AB per omgående användning av det fossilfria förnybara bränslet HVO100 i dieselmaskiner från Walker.

HVO100 (hydrerad vegetabilisk olja), som är helt fossilfritt och förnybart, minskar utsläppen av CO2 med upp till 90 % och är därigenom extremt skonsamt mot miljön.

– Den miljömässiga aspekten har blivit en central del för våra kunder i processen då man skall välja maskiner för sin grönyteskötsel och de senaste åren har vi sett en ökad användning av HVO100 i Walkers dieselklippare. De goda resultat vi sett och upplevt möjliggör för oss att släppa HVO100-bränslet fritt för våra kunder att använda med full garanti i Walkers dieselmaskiner, säger Pontus Herrlin, VD för Walker Mowers Sweden AB.


1 augusti 2019

HVO 100 godkänns för alla Gianni Ferraris dieselmodeller

– Då miljön har blivit en mycket viktig del när kunderna ska välja maskiner för grönyteskötsel, och HVO 100 har visat sig fungera väl, så väljer vi att släppa användningen fritt på samtliga maskiner med dieselmotor i Gianni Ferraris sortiment. Det positiva med användningen av HVO 100 när det gäller minskningen av CO2 bör inte underskattas. Vill man dock helt slippa hälsofarliga utsläpp, vibrationer och buller så rekommenderar vi våra batteridrivna modeller, säger Roberto Mozzi, VD för Camro AB som är importör av Gianni Ferrari i Sverige.


1 augusti 2019

Toro Greensmaster 1000-serien

Toro lanserar en helt ny serie av greenklippare under 2019. Greensmaster 1021 finns redan nu tillgänglig på den svenska marknaden och de andra två modellerna, 1018 och 1026, kommer till hösten. Klipparna kan enkelt anpassas till greenkeeperns längd tack vare det justerbara teleskophandtaget. De lättskötta reglagen och det avvibrerade handtaget ger ett jämnt och snyggt klippresultat varje gång. Det går att välja mellan 8, 11 och 14 knivar.


1 juni 2019

Ny toppmodell för professionell klippning

Utrustad med en kraftfull ny motor från Kawasaki höjer XM3 ER53 ribban i XM Enduro- serien. Klipparen uppfyller helt och hållet de högsta kraven för professionell gräsklippning.

2018 lanserade Cub Cadet XM Enduroserien och för att bygga vidare på denna framgång utökas serien av modeller under 2019. Nu kommer XM3 ER53 att lanseras som det nya flaggskeppet. Denna toppmodell erbjuder mycket hög kvalitet på klippegenskaperna, hög effektivitet, användarvänlighet och imponerar även med sitt professionella utseende.

Modellens höga prestanda beror dels på den starka Kawasakimotorn och dels fördelen med knivbromskopplingen. Det är nu möjligt att hålla motorn igång när klippaggregatet är avstängt, vilket innebär att det inte behöver startas om.

Detta garanterar säkerhet vid tömning av uppsamlingspåsen, men sparar samtidigt tid då motorn inte behöver startas om. En ytterligare fördel är att när klippaggregatet är avstängt kan XM3 säkert köras över till exempel grus eller sandytor utan att kniven skadas eller att damm rörs upp.

Tack vare 3T-tekniken erbjuder XM3 ER53 också exceptionell klippning. Vidare förbättrar dess kullagrade hjul och stålfälgar på framaxeln köregenskaperna och ger gräsklipparen ännu bättre stabilitet än tidigare.

Enduroserien
Med XM Enduroserien presenterade Cub Cadet 2018 en ny generation gräsklippare som erbjuder en hel del kraft och maximal prestanda. De olika modellerna XM1 och XM2 samt XM3 ER53 är alla utrustade med kraftfulla motorer från Cub Cadet, Honda eller Kawasaki (upp till 196 cc), vilket ger gräsklipparna en bra effekt för att klippa enkelt och snabbt.

Modellernas antivibrationssystem (AVS) minskar vibrationerna betydligt. Motorvibrationer dämpas av AVS via specialdämpare som är monterade ovanför däcken. Tack vare den speciellt utvecklade geometrin hos chassit (3T-tekniken) samlar den upp gräsklippet maximalt samtidigt som den fyller uppsamlaren till max, allt för att få så få tömningar av uppsamlaren som möjligt.

De olika modellerna erbjuder en skärbredd på 46 cm till 84 cm och klarar av att klippa en yta på upp till 2 000 m² per timme. Tuffa stötdämpare på framsidan och sidorna ökar säkerheten och gör att gräsklipparen skyddas från skador och onödigt slitage.

XM-familjen innehåller slutligen modellen XM3 KR84es. Gräsklipparen avrundar serien och i motsats till de andra modellerna är den utrustad med motorn Briggs & Stratton B&S 3105-series (344 cc). Denna motor är mycket hållbar och erbjuder hög prestanda, även för högt gräs.


1 juni 2019

Husqvarna lanserar nya och lätta häcksaxar

Husqvarnas nya serie med häcksaxar för professionella park- och trädgårdsarbetare har en imponerande låg vikt. Jämfört med tidigare sortiment väger dessa häcksaxar upp till 15 procent mindre.

De nya häcksaxarna ger proffsen en kombination av tillförlitlighet och hög effektivitet utan att kompromissa när det gäller hantering och ergonomi.

För att erbjuda professionella park- och trädgårdsarbetare fler lösningar utökar Husqvarna nu sitt sortiment med häcksaxar med den nya 522-serien. Dessa lättviktsmaskiner kombinerar en ny, välbalanserad design med låga ljud- och vibrationsnivåer, vilket ger utmärkt hantering och ergonomi med minskad belastning på användarens armar och rygg. Modellerna med höghastighetsväxel ger utmärkt skärprestanda när man trimmar och det höga vridmomentet gör det möjligt att hantera grova och täta häckar.

– Vi är glada att kunna utöka vårt urval av professionella häcksaxar med 522-serien och lägga till fler lättviktsmodeller i vårt sortiment. Häcksaxar som är extremt lätta att använda och som samtidigt lever upp till riktigt höga förväntningar vad gäller produktivitet och precision, säger David Holmstedt, global produktspecialist på Husqvarna Division.

Totalt ingår tre modeller i den nya X-serien, 522HDR60X, 522HDR75X och 522HD60X. Alla inom ett viktintervall mellan 4,9 och 5,2 kilo.

– Eftersom det kan innebära hög belastning för användaren vid häckklippning spelar den totala vikten som man hanterar under en dag stor roll. Jämfört med tidigare 226HD60S-modell har vi lyckats göra den nya 522HD60X 0,9 kilo lättare tack vare nya material och ny design. Varje detalj, från motor och skärutrustning till hur maskinen hanteras, har optimerats samtidigt som prestandan har ökat, tillägger David.

HD-modellerna är utformade för att uppnå ett perfekt resultat när man trimmar häckar. Modellerna är utrustade med höghastighetsväxel (4 400 snitt/minut) och tredimensionella blad för en hög produktivitet och ett perfekt resultat. HDR-modellerna är konstruerade för tyngre klippning i tjocka och täta häckar som inte beskärs så ofta. Dessa modeller är utrustade med ett högt vridmoment (3 200 snitt/minut) och knivbalkar med större tänder för att kunna klippa även de tuffaste grenarna.


1 juni 2019

Wacker Neuson och Kramer på Bauma 2019

För besökarna på Baumamässan i München den 4-10 april bar det uppåt i montern hos Wacker Neuson och Kramer. Ett jättehjul förde upp alla äventyrslystna till 35 meters höjd och det utgjorde en riktig publikmagnet. För en elektrifierad upplevelse sörjde framför allt de nya produkterna i nollutsläppsserien, vilka stod i centrum av mässingången under mottot #electrified.

År 2019 visade Bauma återigen att den räknas som en världsledande mässa och takthållare för branschen.

– Effektivitet, hållbarhet och digitalisering var trendteman i årets Bauma, säger Martin Lehner, VD för Wacker Neuson Group och tillägger:

– Genom vårt produktprogram för eldrivna och utsläppsfria produkter samt vårt digitala tjänsteutbud är vi en av de ledande för dessa framtidsteman. Mässan var en stor framgång för oss.

Med hela två världspremiärer inom området för nollutsläpp grundmurade Wacker Neuson Group sitt innovationsledarskap inom dessa segment.

– På årets Bauma såg vi att teman eloberoende och alternativa drivningar fick stort utrymme. Det gläder och styrker oss att ständigt fortsätta på vår inslagna väg. Genom teknikstudien för den helt eldrivna minigrävmaskinen EZ26e i 2-3-tonsklassen kunde vi visa att vi i framtiden kan bygga ut vår nollutsläpps- serie ytterligare, säger Martin.

Genom mässmontern löpte en ”nollutsläppsboulevard” som visade upp det totala sortimentet av batteridrivna stampar, vibratorplattor och stavvibratorer, såväl som eldrivna hjullastare, dumprar och minigrävmaskiner. En nyhet är den helt eldrivna minigrävmaskinen EZ17e och den helt eldrivna hjuldumpern DW15e. Wacker Neuson är idag den enda leverantören som kan erbjuda sina kunder ett helt färdigt program av eldrivna maskiner och utrustningar för innerstadsbyggplatser eller bullerkänsliga miljöer.

Kramer presenterade sin nya teleskophjullastare 8145T i prestandaklassen 9 till 11 ton. Det teleskopiska lastsystemet utökar hjullastaren med bättre överbelastnings-, staplings- och tippningshöjder såväl som räckvidd.

Ytterligare en innovation rörde sig kring temat användar- och byggplatssäkerhet. På den hjuldrivna dumpern DW15e med ”Dual View” och 6-10 tons nyttolast har föraren alltid fullständig sikt. Vid lossning har denne sikt i riktning mot flaket, för vidare körning roterar föraren stolen 180 grader och har därigenom obegränsad sikt i körriktningen.


1 juni 2019

Real Madrid skaffar sig Cub Cadet Infinicut-flotta

Den spanska fotbollsklubben Real Madrid har installerat en flotta med 22 Cub Cadet Infinicut FL precisionsgräsklippare för underhåll av alla naturgräs- och hybridområden på klubbens prestigefyllda träningsanläggningar.

För Paul Burgess, chef för klubbens fotbollsplaner och miljö, innebär bytet till det elektriska Infinicut-systemet ett stort steg mot hans mål att minska koldioxidutsläppen.

Cub Cadets Infinicut precisionsgräsklippare har redan använts i två år på Santiago Bernabéu Stadium. Den senaste leveransen innebär att de elektriska Infinicut-gräsklipparna nu utgör 25 av gräsklipparna i Real Madrid-flottan. Burgess, som leder teamet med 60 personer, ansvariga för underhållet av klubbens gräsplaner, är övertygad inte bara om den förbättrade miljövänligheten hos Infinicut gräsklipparna, utan även om deras goda prestanda:

– Vi har ansvaret att införa ett prejudikat när det gäller koldioxidutsläpp, säger Burgess. Att kunna köra gräsklipparna på el är en viktig fråga för mig och uppfyller min önskan att använda en renare energiteknik. Dessutom är prestandan och klippkvaliteten vi uppnår med dessa maskiner utmärkt.

Precisionsgräsklipparen är utformad så att den är anpassningsbar till de olika förhållandena så mycket som möjligt. Med en dynamisk returhuvudmekanism, variabel skärhastighet, skärhöjdsjustering, rörliga bottenklingor och en utbytbar strömkälla erbjuder Infinicut fler funktioner än någon annan gräsklippare i den här klassen.

I motsats till vad som idag är extremt höga tekniska krav när det gäller höjdhantering ger Infinicut maximal flexibilitet. Det innebär att maskinen kan reagera på det ofta oförutsägbara mikroklimatet på sportytor och ge ett bra resultat.

Lågt marktryck
Marktrycket hos en Infinicut utjämnas via bakrullen och de två chassisrullarna tack vare den flytande huvudkonstruktionen. Infinicut-systemet utför därmed sin uppgift utan att belasta gräset. Genom denna försiktiga behandling kan användningen av kemikalier i kampen mot grässjukdomar tydligt minimeras. Paul Burgess är glad att kunna förbättra effekterna på miljön utan att den totala gräshanteringen påverkas negativt.

– Vi är mycket imponerade av systemets prestanda och har redan uppnått bra resultat.

Strömmen för gräsklipparen och trummans borstlösa likströmsmotor produceras av en 48 Volts LiPo-batterimodul (20, 30 och 40 Ah). Beroende på arbetsmiljö kan de bytas ut snabbt på planen efter behov. Dessutom producerar en batteridriven gräsklippare mindre buller.

Anpassningsbart chassi
Både den främre hjulhöjden och de justerbara bottenklingorna kan användaren justera för att maximera skärningseffektiviteten oberoende av miljöförhållanden.

Cub Cadets ATT Turf Management System med många olika chassin och matchande adaptersatser är helt kompatibel med Cub Cadet Infinicut. Det är kassettsystemet som möjliggör att prestandan hos Infinicut-gräsklipparen blir den absolut bästa och gör precisionsgräsklipparen till ett komplett system för underhåll av gräsmattor.

Systemet är baserat på principen att byta kassetter beroende på vilket arbete som ska utföras såsom exempelvis luftning, borstning, avtagning, utjämning, trimning, vertikalskärning och toppdressing. Den erbjuder en lämplig kassett för att uppfylla alla kraven för modernt gräsunderhåll. Det gör att du slipper köpa en mängd olika maskiner, utan kan nöja dig med en. Det hela blir därmed betydligt mer ekonomiskt än med konventionella lösningar.

Infinicut precisionsgräsklipparen och ATT Turf Management System tillverkas i bredderna 22, 26, 30 och 34 tum.


Nya numret ute nu!